Zašto je LiteSpeed web server najbolji izbor za Vas? - ContraTeam

Zašto je LiteSpeed web server najbolji izbor za Vas?

Objavljeno: april 29, 2021 1:57 pm U kategoriji:

Svi dobro znamo da je za kvalitetan, brz, i bezbedan web sajt potrebno obezbediti kvalitetan web hosting, iz tog razloga odlučili smo da sa Vama podelimo prednosti LiteSpeed web servera koji smo uveli kao standard na svim našim web hosting paketima.

Šta je to LiteSpeed web server?

LiteSpeed web server (LSWS) – je web server nove generacije koji je proizvod istoimene kompanije Iako se ovaj tip web servera pojavio još 2003. godine, tek u poslednjih nekoliko godina doživljava pravi procvat.

# LiteSpeed je #4 najpopularniji web server,
a u isto vreme čak #1 komercijalni web server #

Nekadašnji Apache i Nginx serveri,  koji su do sada pokretali preko 50% sajtova polako idu u zaborav.

Prednosti LiteSpeed web servera

Ukoliko odlučite da pređete na LiteSpeed web server to nije nikakav problem – LSWS podržava najnovije tehnologije kao što su HTTP/3, na LSWS možete preći u bilo kom trenutku fi jer je isti kompatibilan u 99% slučajeva sa Apache web serverom.

LiteSpeed server je pisan u visoko optimizovanom kodu tako da štedi Vaše resurse. Do sada ste morali da vršite kompresovanje slika, skripti, koda – tome je došao kraj.  Sa LSWS nema potrebe za dodatnom optimizacijom, Vaš sajt će postati brži samim prelaskom na ovaj web server.

  • Možda jedna od najvećih prednosti ovih servera jeste bezbednost – bezbedan hosting je najvažnija karakteristika koji treba gledati kod izbora hostinga. Bezbednost LiteSpeed web hostinga je na vrhunskom nivou. LSWS web server će blokirati svaku IP adresu koja ka njemu uputi veliki broj zahteva ili veza, a takođe ima i svoju bazu podataka o IP adresama koje su poznate po slanju raznih napada na internetu.
  • Pored velikie sistemske bezbednosti koju poseduje LSWS web server, on će Vam obezbeditii protokol  HTTP/3 – najsavremeniji HTTP protokol koji je zasnovan na UDP protokolu koji je poznat i kao QUIC protokol.
   QUIC (Quick Internet UDP Connections) je inicijalno razvijen od strane Google-a i praktično je naslednik HTTP/2 protokola – kompanije kao što su Google i Facebook su već koristile QUIC.
  • Sa dobrom optimizacijom LSWS web servera omogućićete veću skalabilnost.
   Šta dobijam sa većom skalabilnošću?
   Vaš web sajt će koristiti mnogo manje resursa kao što su potrošnja CPU resursa, ram memorije…
 • Sa velikom skalabilnošću omogućićete i istovremen broj sigurnih veza uz minimalno korišćenje resursa.
 • Kako ne bi izgubili mnoge klijente koji su do sada koristili Apache i NGINX servere, omogućili su direktno čitanje Apache-ovih parametarai omogućili lakši prelaz na LSWS web server uz korišćenje njihovih servisa kao što su VAF, .htaccess, .mod_write, mod_security i još mnogo toga.
 • Pored Apache i NGNIX servera, neprimetno se integriše i sa kontrolnim panelima kao što su CyberPanel, cPanel, Plesk, DirectAdmin i drugi.
 • Pored svih gore navedenih kompatibilnosti podržava i ColudLinux, CargeFS, LVE Manager, PHP/Ruby/Python.
 • Ako Vaš web sajt u određenom trenutku dostigne „vrhunac“ i iznenada dobije veliki broj poseta – LSWS web server će se sa tim nositi kao sa dosadašnjim saobraćajem na web sajtu bez ugrožavanja sistemskih resursa.
 • Sadrži SSL Handshake Offloading.
 • Nudi visoku dostupnost za Redis Dynamic virtuelne hostinge.
 • Njegovo ažuriranje je neprimetno po korisnike jer se obavlja u pozadini i kako je softver programiran da radi sa manjim istancama, kako se koja ugasi, pokreće se nova na novijoj verizji.
 • LSWS keš – za maksimalne perfomanse

 

LiteSpeed Web Server kao zamena Apache-a

Možda i nešto što Vas najviše interesuje kao korisnike Apache servera, jeste da li je Litespeed najbolja zamena za Apache?

LiteSpeed web server može direktno učitati konfiguraciju Apache servera i na taj način direktno raditi kao njegova zamena. Neprimetno se integriše sa gotovo svim glavnim glavnim kontrolnim procesima napravljenim za Apache. Takođe kompatibalan je i sa CloudLinux CageFS fajl sistemom radi maksimalne izolovanosti pojedinih web prezentacija na serveru.

Zašto je to tako?

LSWS je brz, stabilan i pruža izuzetne performanse u poređenju sa Apache.

Njegova brzina potiče i zbog specijalno razvijenog načina izvršavanja samih PHP aplikacija – LiteSpeed web server ima svoj php handler pod nazivom LSAPI koji je potpuno prilagođen baš ovom web serveru.

Ovo su samo neki od razloga zašto je pravo vreme da pređete na LSWS web server.

 

Još neki od razloga zašto već danas da pređete na LiteSpeed hosting:

 • Ukoliko ste kao i većina današnjih korisnika i dalje korisnik starih Apacha ili NGINX web servera – nije problem. LSWS nudi veoma brz i lak prelazak na njihove web servere.
 • Pored redovnog ažuriranja verzija, postoji mogućnost upravljanja verzijama i prebacivanja između istih potpuno neprimetno po rad web sajtova sa istog servera.
 • Automatski restart u slučajuj greške.
 • LiteSpeed Cache – mehanizam za keširanje koji radi samo sa ovim web serverom.

 

Nadogradnja ili migracija na LiteSpeed web hosting

Još uvek ste korisnik starih, sporih servera? Pravo je vreme za promene, osetite nešto novo, pouzdano, sigurno – sa LiteSpeed web hostingom Vaš sajt će se osećati bolje.

Ukoliko ste korisnik cPanela, WHM-a, prelazak na LiteSpeed web server je vrlo jednostavan !

Istraživanja su pokazala da LiteSpeed web server Vaš statički web sajt ubrzava i do 50% !

Uz cPanel, WHM dodatke, prelazak na LiteSpeed je brz i jedostavan – na smao jedan klik.

PODELITE