Ne mogu da pristupim sajtu, cPanelu, FTP-u, kao i e-mailu? - ContraTeam

Ne mogu da pristupim sajtu, cPanelu, FTP-u, kao i e-mailu?

Objavljeno: 25 novembra, 2014 3:07 pm U kategoriji:

Ne možete da pristupite sajtu, cPanelu, FTP-u i e-mailu? Razlog tome je neka od sledećih situacija:

– Pokušali ste da se ulogujete na cPanel, FTP i e-mail sa netačnim podacima više od pet puta u roku od pet minuta

– Vaš FTP klijent nije ispravno podešen i napravio je veliki broj konekcija ka serveru

– Na vašem računaru nalazi se virus ili neki maliciozni program, koji je pokušao da napravi previše FTP konekcija prema vašem hosting nalogu

U bilo kojoj od navedenih situacija, vaša IP adresa je blokirana od strane našeg firewall sistema.

Šta možete da uradite:

– Ukoliko uopšte ne možete da pristupite svom sajtu preko web browsera koji koristite, posetite sajt www.whatismyip.com i tamo ćete videti svoju ip adresu koju trebate javiti na email office at contrateam.com i uz koju treba napisati da ne možete da pristupite svom sajtu koji se nalazi na adresi www.vassajt.com. Alternativno tome, možete popuniti kontakt formular na adresi www.contrateam.com/kontakt/ i da u polju za poruku napišete samo da ne možete pristupiti sajtu www.vassajt.com. Obavezno navedite svoju email adresu na koju želite da Vam stigne odgovor od nas kada odblokiramo Vašu ip adresu.

– Ukoliko vaš ftp klijent (za naš primer ćemo uzeti FileZilla klijent) javlja grešku „too many connections“ neophodno je da smanjite broj fajlova koji se transferuje istovremeno. FileZilla pravi veliki broj istovremenih konekcija prema serveru kako bi transfer fajlova bio što brže završen. Ovo je veoma korisno ukoliko transferujete mnogo fajlova na relaciji server-računar ali može biti kontraproduktivno ukoliko transferujete mnogo sitnih fajlova na relaciji računar-server. Da biste ovo rešili neophodno je da podesite svoj FTP klijent da transferuje do 3 fajla istovremeno, ovo možete podešavati u zavisnosti od relacije na kojoj transferujete fajlove tako da kada iste preuzimate sa servera slobodno možete povećati vrednost na 10 i vratiti na 3 kada šaljete fajlove na server. U FileZilla klijentu možete podešavati pomenutu vrednost, a takođe možete odvojeno podesiti broj fajlova koji se istovremeno uploaduje kao i broj fajlova koji se istovremeno downloaduje na sledeći način: klikom na Edit / Settings / Transfers / “limit for concurrent downloads” podesite na 10 a “limit for concurrent uploads” na 3.

– Ukoliko imate dinamičku IP adresu, možete restartovati vaš ruter kako biste dobili novu IP adresu i time možete ponovo pristupati svom sajtu bez slanja zahteva nama za odblokiranje ip adrese za pristup sajtu ili ftp-u u slučaju velikog broja konekcija.

Ukoliko Vam ovaj članak nije pomogao, molimo Vas da kontaktirate naše odeljenje podrške putem tiketa ili email-a.

PODELITE