Kako da pređete na novi email bez gubitaka? - ContraTeam

Kako da predjete na novi email bez gubitaka?

Kako da pređete na novi email bez gubitaka?

Objavljeno: 6 avgusta, 2018 10:46 am U kategoriji:

 

Kako da promenite kompanijski email tako da svaka poruka sa starog stigne a da se klijenti naviknu na vaš novi email?

Ova problematika često je prisutna u manjim i srednjim firmama koje nisu dovoljno informisane u oblasti interneta i njegovih servisa. Predrasudna bojazan da će svaka inovacija biti bolna i imati neke posledice uglavnom ograničava uvođenje nekih novih, modernijih i često funkcionalnijih rešenja. Pod parolom “radi, ne treba dirati”.

Ovo je jedan od razloga zašto ćete i danas u 2018. godini, kada email servis slavi svoj 45. rođendan, videti da se firme i dalje služe adresom poput [email protected] umesto [email protected] o čemu smo detaljnije pisali u prošlom tekstu.

Dva najčešća razloga zašto se često ne menja email adresa su:

1. Strah da će se propustiti neki emailovi

2. Mišljenje da će biti potrebno navikavanje klijenata na novu email adresu.

Iako će mnogi reći (uglavnom oni koji oštro kritikuju svaku promenu i modernizaciju) da su ovo osnovane činjenice, postoje i jednostavni argumenti koji ih “u svega nekoliko klikova” demantuju.

To je cilj ovog teksta…

 

Dakle, da li je strah da će se propustiti neki e-mailovi opravdan?

Apsolutno nije. Ukoliko se uradi prosleđivanje stare email adrese na novu, stići će vam baš svi emailovi. Preventivno, u prvih nedelju dana možete otvarati i svoju staru email adresu radi provere spam (neželjene) pošte jer se ona ne prosleđuje. Ovo vam je ujedno i prilika da se rešite gomile neželjenih poruka koje su se tokom godina nakupile u vašem email sandučetu.

 

Da li će biti potrebno navikavanje klijenata na novu email adresu?

Apsolutno ne. Tog dana kada uradite prosleđivanje i na svojoj web stranici objavite vašu novu email adresu, od tada će svaki novi korisnik interneta koji poželi da vam se obrati pisati na nju.

Što se tiče vaših postojećih klijenata, kada vam pošalju email na [email protected] a narednih nekoliko odgovora dobiju sa [email protected] sasvim je sigurno da će tu adresu pribeležiti umesto stare. U najgorem slučaju, ako i sačuvaju obe adrese i nekada vam u budućnosti pošalju email na staru, vi ćete ga svakako dobiti jer će se on proslediti.

 

Sada kada smo demantovali anti-inovatore, skrenuli bismo pažnju i na još neke usputne činjenice.

Sigurno ste nekada negde pročitali parolu “Ako nemate web sajt to je kao da ne postojite” koja je ulaskom u 21. vek evoluirala u “Ako vas nema na prvoj stranici Gugla to je kao da ne postojite”.

Tačne su i prva i druga verzija, a danas u 2018. godini zaživelo je još nekoliko evolucija poput “Ako ne pišete blog…” , “Ako vas nema na društvenim mrežama…” pa između ostalih i “Ako koristite komercijalne mail klijente umesto kompanijskih…”

 

Zaključak

Dopadalo se to nama ili ne, trka se konstantno trči. Da li ćemo stati sa strane i gledati kako prolazi ispred nas, odnoseći tržište, klijente i mogućnosti ili ćemo se uključiti u nju i prihvatati promene blagovremeno (ako ne pre drugih, onda makar paralelno) to zavisi isključivo od nas.

Tačno je da promene traže dodatne napore, trud i energiju ali je to jedini način za opstanak na tržištu. S tim u vezi, ako ni od čega drugog, uvek možete poći od email-ova. 🙂

Tags: , ,

PODELITE