Besplatni SSL sertifikati za cPanel korisnike - ContraTeam

Contrateam - Free ssl sertifikati za hosting Srbija

Besplatni SSL sertifikati za cPanel korisnike

Objavljeno: 1 februara, 2017 10:29 am U kategoriji: , ,

Od 1. februara 2017. godine ContraTeam svim svojim korisnicima cPanel hosting rešenja omogućava korišćenje besplatnih SSL sertifikata izdatih od strane cPanel-a i Comodo-a. Svi sertifikati su već aktivni za postojeće korisnike a za nove korisnike se aktiviraju u roku od 48h od kreiranja hosting naloga kod nas.

Da biste koristili https protokol na svom web sajtu dovoljno je da na vrhu .htaccess fajla upišete sledeće redove:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Ovo će automatski redirektovati sve http zahteve na istoimene https zahteve sa 301 redirekcijom koju internet pretraživači poštuju kao ravnopravnu i bez posledica.

 

Ukoliko koristite WordPress, sledeći plugin Vam može pomoći da rešite problem sa Insecure Content greškom ako je WP tema koju koristite loše kodirana i poziva stvari preko http protokola > https://wordpress.org/plugins/ssl-insecure-content-fixer/

Korisno uputstvo za korisnike Joomla CMS-a možete pronaći na adresi https://www.joomlart.com/tutorials/joomla-tutorials/how-to-use-ssl-in-a-joomla-site

Korisnici CloudFlare-a takođe trebaju aktifirati Full SSL enkripciju u Crypto kartici na svojim nalozima na cloudflare.com sajtu.

PODELITE